陆老丝儿
总版主
总版主
  • UID2
  • 粉丝0
  • 关注0
  • 发帖数311
  • 社区居民
  • 忠实会员
  • 社区劳模
  • 原创写手
阅读:58回复:0

2020年考研英语(一)真题及答案解析之阅读理解4

楼主#
更多 发布于:2020-10-14 21:00
本系列考研资料为大家整理了考研英语长难句分析——精选考研英语真题例句,进行结构解析、句子翻译和词汇指南,帮你读懂长难句,拿下考研英语!更多长难句资料,关注公众号:kaoyanyo,发送关键词:长难句。


Text 4



Last Thursday,the French Senate passed a digital services tax,which would impose an entirely new tax on large multinationals that provide digital services to consumers or users in France. Digital services include everything from providing a platform for selling goods and services online to targeting advertising based on user data and the tax applies to gross revenue from such services.Many French politicians and media outlets have referred to this as a“GAFA tax,"meaning that it is designed to apply primarily to companies such as Google,Apple,Facebook and Amazon-in other words,mutinational tech companies based in the United States.


The digital services tax now awaits the signature of President Emmanuel Macron,who has expressed support for the measure,and it could go into effect within the next few weeks.But it has already sparked significant controversy,with the Unite States trade representative opening a investigation into whether the tax discriminates against American companies,which in tum could lead to trade sanctions against France.


The French tax is not just a unilateral move by one country in need of revenue.Instead,the digital services tax is part of a much larger trend,with countries over the past few years proposing or putting in place an alphabet soup of new international tax provisions.These have included Britain's DPT (diverted profits tax),Australia's MAAL (multinational antiavoidance law),and India's SEP (significant economic presence) test,to.name but a few.At the same time,the European Union,Spain,Britain and several other countries have all seriously contemplated digital services taxes.


These unilateral developments differ in their specifics,but they are all designed to tax multinationals on income and revenue that countries believe they should have a right to tax,even if intermnational tax rules do not grant them that right.In other words,they all share a view that the international tax system has failed to keep up with the current economy.


In response to these many unilateral measures,the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD)is currently working with 131 countries to reach a consensus by the end of 2020 on an international solution.Both France and the United States are involved in the organization's work,but France's digital services tax and the American response raise questions about what the future holds for the interational tax system.


France's planned tax is a clear waning:Unless a broad consensus can be reached on reforming the international tax system.other nations are likely to follow suit,and American companies will face a cascade of different taxes from dozens of nations that will prove burdensome and costly.


36. The French Senate has passed a bill to____


[A] regulate digital services platforms.


 protect French companies' interests.


[C] impose a levy on tech multinationals.


[D] curb the influence of advertising.


37. It can be learmned from Paragraph 2 that the digital services tax_____


[A] may trigger countermeasures against France.


 is apt to arouse criticism at home and abroad.


[C] aims to ease intermational trade tensions.


[D] will prompt the tech giants to quit France.


38. The countries adopting the unilateral measures share the opinion that_____


[A] redistribution of tech giants' revenue must be ensured.


 the current intermational tax system needs upgrading


[C] tech multinationals' monopoly should be prevented.


[D] all countries ought to enjoy equal taxing rights.


39. It can be learned from Paragraph 5 that the OECO'S current work_____


[A] is being resisted by Us companies.


 needs to be readjusted immediately.


[C] is faced with uncertain prospects.


[D] needs to involve more countries.


40. Which of the following might be the best title for this text?_____


[A] France Is Confronted with Trade Sanctions


 France leads the charge on Digital Tax


[C]France Says "NO" to Tech Multinationals


[D] France Demands a Role in the Digital Economy

Text4答案解析



36. 【C】 impose a levy on tech multinationals 细节题。根据题干直接定位到第一段第一句话 a digital services tax,which would impose an entirely new tax on large multinationals that provide digital services…;选项C中的“levy”和“tax”同义复现;“tech multinationals” 和digital services 同义复现。因此C为正确答案,奇遇选项均未体现。


37【A】may trigger countermeasures against France 推断题。根据提干定位到第二段,第二段第二句话but it has already sparked significant controversy,…,which in turn could lead to trade sanctions against France(这已经引起了巨大的反抗,…,反过来也会导致针对法国的贸易制裁)和选项A相一致;其中选项中的“trigger”和原文的“lead to”同义复现,“sanction”和“countermeasure”同义复现。其余选项均未体现。


38【B】the current international tax system needs upgrading 细节题。根据题干定位到第四段最后一句话 “they all share a view that the international tax system has failed to keep up with the current economy(他们都认为国际税收体系并未跟上当前经济形势)。选项B目前的国际税收体系需要升级是该句话的反义复现。其余选项均为体现。


39【C】is faced with uncertain prospects 细节题。根据提干定位到第五段最后一句话”raise questions about what the future holds for the international tax system(对于国际税收体系的未来充满疑虑)”和选项C相一致。其中选项中的“uncertain”和原文中的“raise questions”同义复现,“prospects”和原文中的 “future”同义复现。


40【B】France leads the charge on digital tax 主旨题。题干中的title为标题题的信息,所以此题考查的是文章的主旨大意。B 选项里的 tax是贯穿全文的主旨词;而文章以法国对数字服务征税为起点,全文描写了包括法国在内的其它国家对全球税收系统的担忧,因此选项B和文章的主旨相符合。剩余选项均选项未能体现文章关键词和全文主旨。


以上就是考研英语资料:2020年考研英语(一)真题及答案解析之阅读理解4,为大家整理了考研英语长难句分析——精选考研英语真题例句,进行结构解析、句子翻译和词汇指南,帮你读懂长难句,拿下考研英语!更多长难句资料,关注公众号:kaoyanyo,发送关键词:长难句。
游客

返回顶部